Kantien Karolien — voedingscoach

You can call me an expert now

Na een half jaar bikkelharde en vooral superlekkere training, ben ik dan eindelijk een Culinary nutrition expert of letterlijk vertaald een culinaire voedingsexpert.

 

In de zomer 2015 schreef ik me na lang twijfelen dan toch in voor de online opleiding aan de Academie voor Culinaire Voeding (academy for culinary nutrition of ACN) in Toronto.
De twijfel was er door het prijskaartje, de cursus is aan de ietwat duurdere kant. Maar na de opleiding kan ik echt wel zeggen dat het elke cent waard was. Ik leerde veel meer dan ik had durven dromen.

De opleiding zat als volgt in elkaar:
Op vrijdag kregen we telkens de video-modules, de online lessen die we moesten volgen. Op maandagavond een online-call met je ‘programcoach’ uit je eigen tijdzone, samen met de cursisten van dezelfde tijdszone om vragen te stellen over de leerstof of het huiswerk. Op woensdag moesten we ons ‘recepten-huiswerk’ indienen. (Elke week moesten we enkele gerechten maken van voorgeschreven recepten. Enkele foto’s met onze bevindingen dienden we in als huiswerk) Dit was telkens enorm leerrijk!
Op donderdagavond was er een livecall met de lesgeefster en oprichtster van de academie, Meghan Telpner en alle andere cursisten. Meghan gaf nog extra uitleg en we konden nog extra vragen stellen. De livecalls (zowel op donderdag- als maandagavond bleven telkens een week beschikbaar om achteraf te bekijken en je kon een vraag op voorhand indienen als je niet live aanwezig kon zijn).
Tegen vrijdagavond moesten we telkens ons schriftelijk huiswerk indienen. Dat kon gaan van ‘schrijf een blogpost’ tot ‘analyseer en onderzoek de impact van voeding op een bepaald gekozen klacht’ tot stel een 5-dagen maaltijdplan op voor een klant met een bepaalde klacht etc.
En dan zijn we weer bij de nieuwe modules die klaarstaan aanbeland en is de werkweek weer herbegonnen!

We werden aangemoedigd om online evenementen rond voeding en gezondheid bij te wonen, zoals de Digestion Sessions waarover ik geschreven heb. We leerden nieuwe podcasts kennen en interessante blogs om te volgen.

Er was ook een facebookgroep waar alle deelnemers hun ervaringen konden delen, vragen konden stellen en elkaar ondersteunen en helpen. Het gevoel van een groep was zeker aanwezig.

De opleiding was enorm goed georganiseerd en gefundamenteerd.

Als jij ook op zoek bent naar een degelijke opleiding die mee is met de laatste nieuwe trends op vlak van voeding en gezondheid en focust op de ‘totale aanpak’ en de ‘gezonde filosofie en levensstijl’, dan kan je niet beter vallen dan bij de Academie voor culinaire voeding! EEN AANRADER!!!!!

Culinary Nutrition Expert Program Information Sessions

 

 

 

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.