Kantien Karolien — voedingscoach

5 ingrediënten om altijd op terug te vallen

In alle drukte tussen werk, kinderen, hobby, huishouden en liefde door, is het niet altijd even simpel om gezond te eten. Soms heb je NU honger, maar is er niet veel tijd om iets in elkaar te boxen. Dan is het handig om enkele ingrediënten te hebben waar je altijd op kan terugvallen om snel iets in elkaar te flansen. Vind jouw favoriete gezonde ingrediënten en BRENG JE TOP 5 ELKE WEEK IN MEERVOUD MEE VAN DE WINKEL.

Bij mij zijn dit de volgende vijf:

  • Avocado
  • noten en pitten
  • sardienen in blik
  • tomaten
  • eieren

Een avocado kan je ’s ochtends in je smoothie draaien, ’s middags bij je lunch eten of ’s avonds in een salade of dipsaus verwerken. Avocado’s zitten boordevol gezonde vetten die we nodig hebben om onder andere onze hersenen te ondersteunen. Ze zijn handig als je niet veel tijd hebt, nood hebt aan wat vulling in de maag en energie. Heerlijk met wat zwarte peper, grof zeezout en een beetje olijfolie.

Noten, en pitten zijn ideaal als tussendoortje. Ik heb allerlei soorten in huis: zonnebloempitten, walnoten, pompoenpitten, paranoten, amandelen, … Je kan je eigen mix samenstellen en meenemen naar het werk. Het is belangrijk dat je afwisselt, want elke noot of pit bevat andere voedingsstoffen.

Sardienen in blik zijn ideaal om in huis te hebben. Het kan best altijd in de kast op voorraad zijn, zodat je wanneer nodig een blik te grabbel kan meenemen naar het werk. (samen met een avocado bv.) Ik hou erg van de smaak en daarbij komt nog eens dat ze enorm gezond zijn. Sardienen bevatten veel omega 3 en essentiële vetzuren. Dus ook sardienen zijn belangrijk om onze hersenen te ondersteunen. Kan van pas komen als je een hele dag je hoofd er moet bijhouden op het werk, als je ’t mij vraagt.

Tomaten zijn zo divers te gebruiken, dat ze wekelijks op mijn shoppinglijstje terug te vinden zijn. Rauw in een salade of verwerkt in een omelet of om een snelle tomatensaus mee te fabriceren. Ook heb ik elke week snoeptomaatjes in mijn frigo liggen. Elke keer als ik in mijn frigo ga, pak ik er een tomaatje of twee uit. Lekker als tussendoortje!

Eieren zijn voor mij ook een snelheidsoplossing. ’s ochtends vlug een spiegelei bakken of ’s middags vlug een omelet of ’s avonds scrambled eggs onder een vegetarisch 1pansgerecht voor meer eiwitten aan de maaltijd toe te voegen. Of neem een gekookt eitje mee naar het werk als tussendoortje!

VIND VOOR JEZELF WAT JOUW SNELLE EN GEZONDE ‘GO TO’ INGREDIËNTEN ZIJN OM OP TERUG TE VALLEN OP DRUKKE DAGEN.

avocado tomaat amandelen sardienes ei

Top 5 ingrediënten om op terug te vallen