Kantien Karolien — voedingscoach

This is not a cheesecake – Yet extremely delicious

BODEM

 • 125 g pecannoten
 • 100 g amandelen
 • pitjes uit 10 kardemompeultjes (OPTIONEEL!! geeft extra smaak)
 • 100 g ontgeurde kokosolie (coco-nature)

VULLING

 • 300 g bevroren rode vruchtenmix
 • 250 g cashewnoten (of 2 cups) (15 minuten geweekt in warm water)
 • 700ml of 3 cups kokosmelk (niet de melk-variant die bij de sojamelk staat, maar de dikkere kook-variant die je bij de oosterse producten vindt)
 • 4 g (=1zakje) agar agar-poeder (vegetarisch bindingsmiddel zoals gelatine)
 • rauwe cacaonibs (OPTIONEEL! Als afwerking)
 • kokospoeder (OPTIONEEL! Als afwerking)
 • Bakvorm, bakpapier, blender

Verwarm de oven voor op 150°C. Week de cashewnoten in warm water. Leg de amandel- en pecannoten voor de bodem en de kardemompitjes op een ovenschaal en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, hierdoor komt de smaak veel beter naar voor. Weeg de kokosolie af en laat smelten in de warme oven. Haal de noten en pitjes uit de oven en hak ze fijn in een hakker (een hakpot zit standaard bij uw staafmixer). Meng deze met de gesmolten kokosolie en doe dit in de bakvorm waar een bakpapiertje in ligt. Verspreid de notenmengeling tot een gladde bodem met de bolle kant van een lepel. Plaats dit al in de frigo terwijl u de vulling maakt. Giet de cashewnoten af en doe samen met de kokosmelk en bevroren vruchten in de blender. Blend op high-speed of ‘soep-modus’ tot een gladde massa. Transfer 1 liter van deze vulling (de rest kan u uitlepelen of in de frigo bewaren als pudding) naar een sauspannetje en verwarm op een laag vuurtje. Voeg de agar agar toe terwijl u blijft roeren. Laat dit enkele minuutjes koken en neem van het vuur. Neem de bakvorm met de bodem uit de frigo en giet deze warme mengeling er bovenop. Nu kan u de rauwe cacaonibs en kokospoeder als afwerking er bovenop strooien. Plaats in de frigo en en laat overnacht opstijven. Wanneer de taart opgesteven is, kan u hem aan de kanten van het bakpapier vastnemen en uit de bakvorm hijsen. Het bakpapier kan u naar beneden trekken en als alles goed gelukt is en goed opgesteven is, bekomt u het resultaat zoals in mijn foto! Smakelijk!
Een dessert (wij aten het als ontbijt) zonder suiker, vol gezonde vetten! Schaamteloos genieten!

Karolien Hermans Kantien Karolien voedingscoach voedingsadvies
Samen lukt het beter!

Meer tips & tricks van Karolien ontvangen?

Karolien stuurt 2-wekelijks een email uit. Ze geeft extra informatie, updates en tips & tricks over hoe je een gezonde levensstijl kan aanhouden en inpassen in je drukke leven.
De extra motivatie die je helpt om vol te houden!

Onze hersenen bestaan uit vet

Ook elke celwand bestaat uit vet en cholesterol. Je hebt vetten nodig om een hormoon aan te maken. Een hormoon is opgebouwd met cholesterol. Gezonde vetten innemen is dus cruciaal voor een helder denkend brein en energieke cellen en een goede hormoonhuishouding. Jammer genoeg is de naam ‘vet’ op je buik of billen (laten we het even dik-vet noemen) dezelfde als het macronutriënt ‘vet'(laten we het even voeding-vet noemen), want dit zijn twee verschillende dingen. Dik-vet krijg je door teveel suikers te eten die je lichaam noodzakelijkerwijs moet omzetten in dik-vet. Het suikergehalte moet ten allen tijde gelijk blijven om onszelf niet te vergiftigen. Wanneer we veel suikers eten, moet het lichaam ingrijpen om ons te redden en zet het de teveel aan suikers om in dik-vet. Een ‘vette lever’ krijgen we door teveel suikers te eten en niet door teveel aan voeding-vet, denk maar aan foie gras (vette lever) waarbij de eend volgepropt wordt met granen (koolhydraten = suikers). Hier in dit gerecht krijg je gezonde vetten door de noten, kokosmelk, kokosolie. Eat fat. Get Thin.

Categories