Kantien Karolien — voedingscoach

Superfood frambozen smoothie

Tijdens de Gentse Feesten kan je lichaam al eens wat ondersteuning of een boost gebruiken. De ene dag tot 8u ’s morgens op de vlasmarkt, de volgende dag om 6u uit je bed om te gaan werken… Dan schreeuwt je lichaam om een boost, wat hulp om de aanpassing beter te doen verlopen. Superfoods of adaptogenen toevoegen aan je smoothie is de golden trick! Adapto-what? Geen paniek. Ik zal het je hieronder wel uitleggen!

  • 1 sinaasappel
  • 1,5 handvol frambozen (kunnen bevroren frambozen zijn)
  • 1/2 glas amandelmelk
  • enkele blaadjes basilicum
  • lijnzaadolie (10 seconden gieten)
  • 6 tl gemalen hennepaad

OPTIONEEL

  • 2 tl maca poeder
  • 1 tl ashwaganda poeder
  • 1 tl reishi poeder
  • 2 tl gelatine poeder (bio)

Begin met het glas amandelmelk en voeg daarna al de andere ingrediënten toe aan je blender en blend tot een heerlijke helende smoothie.

Karolien Hermans Kantien Karolien voedingscoach voedingsadvies
Samen lukt het beter!

Meer tips & tricks van Karolien ontvangen?

Karolien stuurt 2-wekelijks een email uit. Ze geeft extra informatie, updates en tips & tricks over hoe je een gezonde levensstijl kan aanhouden en inpassen in je drukke leven.
De extra motivatie die je helpt om vol te houden!

Wat Zijn Adaptogenen?

Zoals het woord verklapt: To Adapt = Aanpassen. Adaptogenen helpen het lichaam met het aanpassen aan situaties zoals stress, temperatuur, drukte, veranderingen…
Adaptogenen zoals medicinale paddenstoelen, kruiden, poedertjes of tincturen zijn al voor eeuwen gebruikt bij de Oosterse geneeskunde en oudere volkeren. De Westerse geneeskunde is nogal weigerachtig of sceptisch om natuurlijke adaptogenen te gebruiken om kwaaltjes te genezen of preventief te gebruiken tegen ziekte. Hierdoor is er minder wetenschappelijk onderzoek beschikbaar over de werking van de natuurlijke kruiden dan bijvoorbeeld over westerse chemische medicijnen, waar het wetenschappelijk onderzoek gefinancierd wordt door de farmaceutische bedrijven. Wat er wel geweten is, is dat een aantal specifieke adaptogenen (zoals ashwaganda of ginseng of rodhiola) stress kunnen verminderen en de bijnieren en het zenuwstelsel kunnen ondersteunen. Maca bijvoorbeeld is er om bekend een positieve invloed te hebben op de sekshormonen. Het helpt bij het bevorderen van de vruchtbaarheid, het verhoogt het libido en voorkomt vapeurs. Uit verschillende onderzoeken is al gebleken dat Maca een positief effect heeft op de seks-drive door het verbeteren van de seksuele functies in het lichaam van gezonde vrouwen en door mannen te helpen bij erectiestoornissen.

Voor de specifieke dosis van supplementen en adaptogenen, werkt u best samen met een voedingscoach. Tenslotte ben ik er voor u, wanneer u me nodig hebt! Let’s work together.

Categories

Superfood frambozen-smoothie
Superfood frambozen-smoothie