Kantien Karolien — voedingscoach

Suikervrije limonade

In de geest van Tournée Minérale deze maand, waar velen proberen om een maand geen alcohol te drinken, heb ik nog een lekker drankje voor jullie! Een suikervrije limonade. Eerlijk gezegd is dit de beste limonade die ik in tijden heb samengesteld! Ik vind hem echt geslaagd! En er is geen suiker of honing of maple syrup toegevoegd. Nope. Hij is perfect zoals hij is!

Vandaag is het Valentijn. Toen ik enkele jaren geleden single was, dacht ik dat mijn aversie voor Valentijn er was omdat ik geen lief had. Maar nu ik wel happy together ben, is die aversie voor Valentijn er nog steeds. Ik hou meer van een heel jaar door onnozele romantiek, dan alles gebundeld op één dag. Daarom niet veel aandacht aan Valentijn en hartjes hier op de website. Al moet ik wel meegeven dat dit drankje héél toevallig stimulerend is voor uw libido. Kruidnagel heeft dat effect nu eenmaal.

Ingrediënten:

  • 2 BIO sinaasappels
  • 1 BIO citroen
  • 10 kruidnagels
  • 4 steranijs
  • enkele draadjes saffraan

Waarom bio sinaasappels en bio citroen? Wel… We gaan de sinaasappel en citroen met de schil/pel in het water koken. Als je geen biologische sinaasappel of citroen hebt, dan ga je een heel toxisch drankje creëren. Het doel van Tournée Minérale is zuiveren en je lichaam tijd geven om te ontgiften. Dus kies in alle geval voor BIO sinaasappel en citroen!!!

Was de 2 sinaasappels en de citroen. Snij ze in 4 of zes. Doe ze in een kookpot. Niet knijpen. Doe er de kruidnagel, steranijs en saffraan bij. Overgiet met 1750 ml water. Verhit op een hoog vuur. Na een half uur is het klaar en kan je het drankje afgieten. De saffraan heeft je drankje helemaal geel gekleurd. Het ziet eruit als echte limonade. Dit drankje is ook heel lekker warm.
Laat het afkoelen en je hebt heerlijke limonade!

Karolien Hermans Kantien Karolien voedingscoach voedingsadvies
Samen lukt het beter!

Meer tips & tricks van Karolien ontvangen?

Karolien stuurt 2-wekelijks een email uit. Ze geeft extra informatie, updates en tips & tricks over hoe je een gezonde levensstijl kan aanhouden en inpassen in je drukke leven.
De extra motivatie die je helpt om vol te houden!

Anijs verbetert de opname van voeding

Je spijsvertering zal je dankbaar zijn als je anijs gebruikt in je voeding. Het bevordert de neerwaartse beweging en stimuleert de opname van voedingsstoffen. Het verminderd winderigheid en krampen in de darmen. Anijs stimuleert de borstvoeding. Het is ook slijmoplossend en helpt de hoest te bedaren. Ideaal bij luchtwegaandoeningen.

Kruidnagel verhoogt de vruchtbaarheid en wekt potentie op

Oehlala. Spicy stuff. Kruidnagel is dus een amoureus kruid. Het werkt verjongend, het verhoogt de vruchtbaarheid, geeft energie en wekt potentie op en bevorderd de bloedcirculatie. Of met andere woorden: Het doet goesting krijgen. Bring on die suikervrije limonade. Happy Valentine!
Het verminderd ook winderigheid, krampen, spasmen en diarree: goed voor de darmen dus. Als je last hebt van maagzuur of overdreven dorst, kan kruidnagel je helpen.
Kruidnagel is super om te ontgiften. Het wordt aangewend bij een traagwerkende lever en helpt je bloed zuiveren. Er zijn weinig remedies tegen een te lage bloeddruk, maar kruidnagel heeft alvast een positieve invloed. Je hart en zelfbewustzijn worden gestimuleerd door kruidnagel. Het is een goed hulpmiddel bij depressies.

Deze suikervrije limonade is dus een dorstlessend topdrankje!

 

Categories

suikervrije limonade