Kantien Karolien — voedingscoach

koekje, kokos, ontbijten, suikervrij

Published: 07/12/2016

suikervrije kokos-munt koekjes

  • 150 g kokosrasp
  • 150 g boekweitvlokken (of havermoutvlokken)
  • 75 g kokosolie (coco-nature is mijn favoriet)
  • sap van 1 citroen
  • 3 eigelen
  • 3 eiwitten
  • handvol muntblaadjes gehakt
  • mini snufje zout

Verwarm de oven voor op 180°C en laat de kokosolie er ondertussen al in smelten.
Doe de kokosrasp en de boekweitvlokken in één mengkom. Roer. Doe er de gesmolten kokosolie bij en meng.
Meng het sap van de citroen met de eigelen in een apart kommetje. Voeg toe aan de eerste mengkom en roer. Klop de eiwitten op en schep ze samen met de muntblaadjes en het mini snufje zout onder de kokosmengeling.
Neem een ovenschaal en leg er een bakmat of bakpapier op. Met behulp van 2 eetlepels kan u ‘kenellekes’ vormen (zie foto) om de vorm van de koekjes te bepalen. Of u schept telkens een deel van het deeg in een dotje op de bakmat. Schuif in de oven en laat 20-25 minuten bakken tot de koekjes goudbruin zijn.
Smakelijk!

 

Karolien Hermans Kantien Karolien voedingscoach voedingsadvies
Samen lukt het beter!

Meer tips & tricks van Karolien ontvangen?

Karolien stuurt 2-wekelijks een email uit. Ze geeft extra informatie, updates en tips & tricks over hoe je een gezonde levensstijl kan aanhouden en inpassen in je drukke leven.
De extra motivatie die je helpt om vol te houden!

KOKOS(POEDER) GEEFT EEN TROPISCHE TINT AAN JE ETEN.

Het geeft je ook een hoop mineralen die instaan voor sterke en gezonde bindweefsels, zoals huid, ligamenten, tanden, botten, … Mangaan en koper staan in voor de aanmaak van collageen, de stof die onze bindweefsels sterk houdt. Koper is ook heel goed voor je hersenen omdat het enzymen activeert die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van neurotransmitters (stofjes die je hersenen gebruiken om informatie door te geven). Door de aanwezigheid van ijzer en vezels is kokospoeder ook goed voor het reguleren van de cholesterolwaarden in je bloed, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Eieren zijn dé eiwitten bij uitstek.

90% wordt echt door het lichaam gebruikt, in vergelijking met maar 67% bij steak en 30% bij linzen. Ze zitten ook vol vitamine A, B, D, E en zink. In eigeel zit lecithine, wat een belangrijke rol speelt in het metabolisme. Lecithine helpt om gevaarlijke vetten en cholesterol te verstrooien, waardoor het dus hartziekten en galstenen voorkomt. Het helpt ook om lichaamsvetten snel om te zetten in energie. Lecithine is goed voor de hersenen, niet alleen voor geheugen en concentratie, maar ook voor een goed mentaal en emotioneel evenwicht.
Vele mensen mijden eieren door cholesterolproblemen, maar dit is eigenlijk niet nodig. Van alle cholesterol in je lichaam, komt er maar 15% uit je voeding, de rest maakt je lichaam zelf aan in de lever. Het is alleen een factor bij mensen die al een extreem hoog cholesterol gehalte hebben en door erfelijke ziektes teveel zelf cholesterol aanmaken. De wereldgezondheidorganisatie raadt een maximum van 10 eieren per week aan. Kies wel altijd voor organische eieren. De eieren uit legbatterijen bevatten veel chemicaliën uit het eten dat de kippen gevoerd krijgen en kunnen besmet zijn met salmonella.

Gezonder leven contact

koekje, kokos, ontbijten, suikervrij

Published: 07/12/2016

Categories

suikervrije kokos munt koekjes
suikervrije kokos munt koekjes
suikervrije kokos munt koekjes
suikervrije kokos munt koekjes