Kantien Karolien — voedingscoach

Chocolate Hennep Balls

Eerlijk toegegeven moet ik bij Chocolate balls altijd meteen denken aan Chef’s Chocolate Salty Balls liedje.

Chef's Chocolate Salty Balls

Chef’s Chocolate Salty Balls

De Chocolate balls die ik maakte zijn niet salty en helemaal anders dan Chef’s Chocolate Balls. Hieronder vind je het recept! Geniet ervan! Ze zijn gezond. No need to feel guilty!

  • 60 g hazelnoten
  • 2 el hennepzaad
  • 32 g of 5 el rauwe cacaopoeder
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 el rauwe honing
  • 2 tl aardappelzetmeel (biologisch)
  • 60 g teffmeel (of een ander glutenvrij meel naar keuze. Teffmeel is heel licht van structuur.)
  • enkele eetlepels kokosrasp of gemalen hazelnoten als afwerking

Verwarm de oven voor op 150°C. Weeg ondertussen de andere ingrediënten af. Laat de hazelnoten 10 minuten in de oven roosteren op 150°C. Je kan de ghee ook in de oven plaatsen om hem te laten smelten. Doe de hazelnoten in een hakker of foodprocessor en maal de noten fijn tot een grof meel. (hou eventueel nog wat aan de kant voor de afwerking.) Doe er het hennepzaad bij, maal nog eens. Doe er de cacao, aardappelzetmeel, teffmeel, rauwe honing en ghee bij en maal nog eens. Transfer de ‘pate’ naar een kommetje en plaats in de frigo waar het geheel wat kan opstijven. Naargelang hoe warm uw ghee was, zal dat voor iedereen een andere ‘opstijftijd’ vragen. Wanneer de ‘pate’ is afgekoeld is hij harder en kan je er makkelijker balletjes van vormen. Je kan met een theelepel een schepje van de ‘pate’ nemen om er met je handen een balletje mee te vormen. Rol de balletjes nadien in de gemalen hazelnoten of in kokosrasp voor de afwerking. Bewaar in de frigo.

Karolien Hermans Kantien Karolien voedingscoach voedingsadvies
Samen lukt het beter!

Meer tips & tricks van Karolien ontvangen?

Karolien stuurt 2-wekelijks een email uit. Ze geeft extra informatie, updates en tips & tricks over hoe je een gezonde levensstijl kan aanhouden en inpassen in je drukke leven.
De extra motivatie die je helpt om vol te houden!

HENNEPZAAD IS EEN RIJKE BRON AAN PLANTAARDIGE EIWITTEN.

Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam. We hebben een constante toevoer nodig van gezonde eiwitten om stevig op onze ‘poten’ te kunnen blijven staan. Ook zijn ze interessant om onze bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Wanneer we iets van suiker eten (natuurlijk (zoals een banaan of dadels) of verwerkt (zoals witte suiker)), moeten we ervoor zorgen dat de suikers niet allemaal in één keer onze bloedstroom binnenvallen. Dit proces kunnen we onder andere bijsturen door het eten van suikers te combineren met het eten van eiwitten en gezonde vetten. Deze combinatie vertraagt de opname van de suikers in onze bloedstroom, waardoor we minder grote pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel hebben.

RAUWE CACAO BEVAT VELE POSITIEVE EIGENSCHAPPEN.

Eerst en vooral wil ik duidelijk maken dat het gaat om rauwe cacao en niet om elke industrieel verwerkte vorm van chocolade dan ook. Alle positieve eigenschappen van rauwe cacao zijn ‘kapot gemaakt’ of uitgeschakeld door de verwerkingsprocessen. De weinige, minimale gezonde eigenschappen die dan nog zouden overblijven na de verwerkingsprocessen wegen niet meer op tegen alle andere schadelijke additieven, transvetten en suikers die ze hebben toegevoegd.
Als je je eigen chocolade maakt, heb je zelf controle over de kwaliteit en wat je in je lichaam stopt. Rauwe cacao is rijk aan flavanolen die optreden als anti-oxidanten en dus vrije radicalen uit je lichaam verwijderen. Het bevat ook veel magnesium, dat je meer dan nodig hebt in tijden van stress, drukte, spierpijn. Het wordt een aphrodisiacum genoemd, het helpt bij het reguleren van hormonale mood-swings, beschermt tegen hart- en vaatziekten, voorkomt bloedklonters en ga zo maar door.

KOKOS(POEDER) GEEFT EEN TROPISCHE TINT AAN JE ETEN.

Het geeft je ook een hoop mineralen die instaan voor sterke en gezonde bindweefsels, zoals huid, ligamenten, tanden, botten, … Mangaan en koper staan in voor de aanmaak van collageen, de stof die onze bindweefsels sterk houdt. Koper is ook heel goed voor je hersenen omdat het enzymen activeert die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van neurotransmitters (stofjes die je hersenen gebruiken om informatie door te geven). Door de aanwezigheid van ijzer en vezels is kokospoeder ook goed voor het reguleren van de cholesterolwaarden in je bloed, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Categories

Chocolate hennep hazelnut balls