Kantien Karolien — voedingscoach

mjammie Londen!

Eén van m’n beste vrienden en haar liefje wonen in London. Zij komen nog vaak naar België, maar elk jaar probeer ik op z’n minst 1 keer nr Londen te gaan om hen te bezoeken. In de eerste plaats wil ik hen bezoeken en bijpraten, maar Lisbeth en Kasper zorgen er telkens voor dat ik leuke, inspirerende, nieuwe dingen ontdek terwijl ik daar ben!

Londen inspireert me altijd. Over het algemeen heb ik een chaotisch hoofd, mijn gedachten springen vaak van de hak op de tak. Als je al in Londen bent geweest, kan je je misschien wel inbeelden dat het inspiratiegedeelte in mijn brein daar in overdrive gaat. Lisbeth en Kasper wonen in East, in Hackney, en wat mij altijd het meest charmeert, zijn de talloze jonge ondernemers die een ‘zaakje’ oprichten. Een koffiebar, een sapjesbar, een lunchbar, een bloemenwinkel, een designwinkeltje, een boekenwinkeltje. Niks speciaal zou je denken, dat hebben we in België toch ook…? Ja, maar met het grote verschil dat ze daar in elke straat (niet alleen ‘in’t stad’) terug te vinden zijn, uitgebaat worden door jonge, creatieve, enthousiaste mensen en allemaal goed draaien. Elke hoek die je omslaat, bots je op een ander idee. Elke buurt heeft wel een ‘farmers-market’, een marktje waar ze organische producten (vlees, vis en groenten) verkopen en waar veel jonge ondernemers hun lekker eten te koop aanbieden.

Het weekend startte slecht op vrijdag, want mijn blaasontsteking werd een nierontsteking en we moesten ‘even’ naar het ziekenhuis omdat ik het niet meer uithield van de pijn. Een ongeluk komt nooit alleen en toen hoorden we over de aanslagen in Parijs (waar Lis en Kasper woonden voor ze naar Londen kwamen). De kluts kwijt, pijn, verontwaardigd, ontgoocheld en verward zijn zowat de kerngevoelens van die avond.

Aangezien liefde, openheid, vreugde en een positieve ingesteldheid of energie snel overdraagt naar andere mensen, besloten we zaterdag te genieten van onze dag en die toer op te gaan.

Deze keer zijn we naar Borough Market geweest (meer centraal in Londen, dicht bij het TATE-museum). Dit is een super-gezellige, grote, overdekte markt waar vooral ‘bereide’ maaltijden verkocht worden. We deden eerst een ‘voor-onze-neus-geperst’ tarwegras-shotje aan een sapjesbar en aten iets verderop een Indische curry in een kartonnen bakje. Dahl met bloemkool, erwten en koriander. Heerlijk! Toen we op een kraampje botsten waar ze prachtige kruiken met avocado-olie en appel-cider-azijn verkochten voor 10 pond, hebben we ons laten gaan. De grondstoffen kwamen uit een klein dorpje inlands.

Voor aperitief gingen we oesters eten in een gezellig restaurantje, The Richmond, in East. Tijdens happy hour betaal je maar £ 1 per oester (ipv £ 3,5). In principe waren we net te laat voor happy hour,  we hadden ons van uur vergist, maar de barman knipoogde eens en veranderde onze rekening. De kwaliteit van oesters is heel belangrijk voor mij, als ze te fel naar de zee smaken, ben ik geen fan. Deze oesters waren heerlijk boterig. We kregen er drie sausjes bij (groene pesto, gember en iets pikant), waardoor ze een fris smakenpallet nalieten op je tong.

DSC_0001

Boterig en smaakvol!

Nog even een tussenstop in de pub, The Spurstowe Arms om Florence en Pieter jan te zien. Met een mini-boerenkool-slaatje, humus en zoete aardappelfrietjes als ‘hapje’, zijn ze ook in de pub (uw bruin café om de hoek) helemaal mee met de laatste nieuwe trends. Op de kaart staat ook nog eens aangegeven dat je steeds kan informeren naar de ingrediënten indien je intoleranties hebt.

Om de dag af te sluiten, gingen we dineren in The Caravan. We kozen ervoor om allerlei kleine gerechtjes te delen. Ook hier waren ze helemaal afgestemd op intoleranties. Zalig om zonder poespas buitenshuis te kunnen eten volgens je eigen voorkeuren. Sint-jacobsschelpen, makreel, duif, pompoen, kikkererwten, spruitjes, hazelnoten, … Teveel om allemaal op te noemen, maar oh zo lekker!

DSC_0018

Op zondag een ontbijtje/lunch in Creperie Du Monde. Een glutenvrije sesam-pannenkoek op mediterraanse wijze met humus en courgette en een versgeperst wortel-gember-sinaasappel-sapje. Leuke sfeer en jonge mensen met schattige doekjes in hun haar. Buiten was Clapton market aan de gang en iets verderop een ander boerenmarktje met organisch vlees en groenten.

DSC_0009

Creperie du monde

DSC_0013 (1)

Glutenvrije pannenkoek met humus en mediterraanse groentjes

De rest van de dag leidde ons nog naar de Barbican, een gebouwencomplex met vier hoge torens en tussenin lager gebouwde appartementenblokken. Waar het ooit werd het gebouwd om dienst te doen als sociale huisvesting, zijn de appartementen nu onbetaalbaar. Een onderdeel van het complex vormt het museum The Barbican, waar we een tentoonstelling over Charles en Ray Eames bezochten en daarnaast eens binnenglipten in de botanische serres. Ik hou van planten. Ik hou van Londen. Ik hou van mijn vrienden. Thanks a lot guys!

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.