Kantien Karolien — voedingscoach

Klean Kanteen voor Kantien Karolien

Een hele dag door water drinken is uiterst belangrijk! Aangezien ons lichaam voornamelijk bestaat uit water, is het nodig dat je bij tijd en stond eens bijtankt om goed te blijven functioneren. Doe je dat op dit moment met koffie en frisdrank? Dan is uw eerste prioriteit om dat te vervangen door water.
Pas als u dat onder controle hebt, kan u meegaan in de nerdy gesprekken over ‘wat voor water nu precies het beste is om te drinken’.

In de nieuwe keuken van Kantien Karolien liet ik een apart kraantje installeren waar via een omgekeerde-osmose-toestel het kraantjeswater gefilterd wordt tot puur drinkwater. Hierdoor zijn alle hormonen (zoals oestrogenen), metalen, chemicaliën (residues) en sporen cocaïne uit het water gefilterd. Het water is echt lekker en smaakt een beetje zoet. Om de elektrolyten in mijn lichaam op peil te houden, voeg ik soms wat citroensap of een mini-beetje bergzout toe aan het water.

Omdat ik het nogal belachelijk zou vinden dit pure water overal mee naartoe te nemen in een plastic drinkbus, koos ik voor een roestvrij staal exemplaar van Klean Kanteen (ik geef toe, de naam trok mijn aandacht).

Het probleem met plastic drinkbussen is, dat ze vaak BPA (Bisphenol A) bevatten. Dit is een schadelijke stof die oestrogeen nabootst in je lichaam en daardoor al je hormonen in de war kan sturen. Ze hebben bij wetenschappelijk onderzoek zelfs al BPA aangetroffen in de moedermelk van borstvoeding gevende moeders. Niet zomaar iets om je schouders over op te trekken. Vele vrouwen hebben last van een verstoorde hormoonbalans, PCOS of cysten in de eierstokken.
Nu zijn er heel wat plastic drinkbussen op de markt die BPA-vrij zijn…
In deze drinkbussen hebben ze BPA vervangen door een andere chemische stof, waar men nog geen wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan hebben en men dus nog niet kan zeggen of deze schadelijk zijn of niet.

Roestvrij staal is helemaal veilig, net zoals glazen flessen ook helemaal veilig zijn.
Omdat ik een glazen fles te zwaar vind om overal mee naartoe te sleuren, koos ik voor een drinkbus van 1,2 liter van Klean Kanteen.

Klean Kanteen voor Kantien Karolien

Klean Kanteen voor Kantien Karolien

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.