Kantien Karolien — voedingscoach

5 antwoorden en 5 tips van… de mensen achter Romain Roquette in Gent

5 vragen aan de mensen achter Romain Roquette

SONY DSC

ROMAIN ROQUETTE

1/ Als mensen je vragen wat je doet, wat antwoord je dan meestal?

Een salade bar concept of merk in België neerzetten.

2a/ Kan je vertellen hoe je bent terechtgekomen waar je nu staat?

Het idee is ontstaan in een pub in Schotland, toen Brecht er op Erasmus zat. We stonden perplex over het aantal burgertenten die in 1 jaar tijd hun deuren openden in Gent. We lachten over het idee om een salade bar te openen als tegenevenwicht. Grappig genoeg hadden we alle 3 al met het idee gespeeld. Sinds dat weekend hebben we dit idee proberen te realiseren. 

2b/ Vanwaar komt de liefde voor koken en/of gezonde voeding?

Maxime: Mijn liefde voor koken kent een cliché verloop, maar is daarvoor niet minder waar: thuis meegekregen met een mama die top kan koken en vervolgens een ontdekkingsfase tijdens mijn kotperiode (studenten en fast/junk food hoeven niet altijd hand in hand te gaan). De link naar gezonde voeding was voor mij ook logisch: als je je interesseert in koken, ontdek je ook voldoende producten die variërend en gezond zijn.

3/ Wat is je visie op voeding? En Delen je familie en vrienden diezelfde visie? Eten ze op dezelfde manier?

Alles draait rond evenwicht: afwisseling, hoeveelheid en smaak. Wat ons domein betreft: wij zullen nooit beweren dat we elke dag een salade eten of dat we de gezondste salades serveren met zo min mogelijk calorieën. Maar we streven wel effectief naar een mooi evenwicht. 

4/ Hoe ziet jullie ontbijt er uit elke ochtend?

Mathieu: jammergenoeg een glas Nesquick. Als ik moet kiezen tussen een evenwichtig ontbijt en 10 min blijven liggen, kies ik het tweede. 2 uur later heb ik natuurlijk terug honger en eet ik dagelijks fruit.

Maxime: met een 4 maand oud dochtertje speelt tijd hier ook een remmende factor. Niettemin probeer ik mijn fruit en granen binnen te hebben: banaan en volkoren ontbijtkoeken!

5/ Wat is jullie grootste wens of wat willen jullie nog bereiken? 

We willen dat mensen verder denken dan aan brood als lunch. Die beweging begint stilletjes aan voet aan wal te krijgen. Het zou mooi zijn als de Belgische bevolking spontaan denkt aan Romain Roquette als ze zoeken naar een broodjes-alternatief.

SONY DSC

Romain roquette

5 tips van Romain Roquette

1/ Een tip voor de nieuweling in ‘de gezonde keuken’:

Geef het eens kans. Probeer zaken zoals courgetteslierten ipv pasta, couscous,  falafels,… Schrijf vegetarisch ook niet direct af. Bij een lekker vegetarisch gerecht, besef je niet eens dat je vlees mist.

2/ Een tip als je op reis gaat:

Plan je resto-bezoeken op voorhand, ga niet naar de zaken op de typische grote markt. Zoek ze op in de zijstraten. Lees enkele lifestyle blogs over de stad waar je naar toe gaat en selecteer op voorhand enkele a-typische zaken.

3/ Een tip als je bij vrienden gaat eten:

Bring fine wine.

4/ Een tip voor drukbezette mensen:

Bezoek Romain Roquette. Weet dat gezond en lekker eten niet hand in hand gaat met tijd.

5/ Je 3 favoriete eetadresjes die je wil tippen zijn:

Het zijn volledig andere keukens, maar als we ooit dit niveau (gespiegeld aan onze branche) kunnen tippen, zijn we zéér goed bezig:

Ten Bogaerde in Koksijde

Visrestaurant Kelderman in Aalst

Alberte in Gent Dampoort

SONY DSC

ROMAIN ROQUETTE

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.