Kantien Karolien — voedingscoach

Healthy in Ibiza!

Begin juli boekte ik uit pure regenweer-miserie een last-minute vlucht naar de zon voor enkele dagen. Mijn lichaam schreeuwde me toe: IK WIL ZONNNNNN. En ik kon het niet meer negeren. De goedkoopste vlucht naar de zon ging richting Ibiza. Zalig.
3 jaar geleden ben ik daar ook beland voor een trouwfeest van vrienden. Al mijn vooroordelen en clichés over het eiland hebben toen moeten plaatsmaken voor een week vol verwondering, plezier en zaligheid.

Deze keer huurde ik een scootertje en boekte ik een kamer aan de hippie-kant van het eiland. Alle marginaliteit van Ibiza verzamelt zich rond de luchthaven en de zuid-oostelijke kant van het eiland, waar de discotheken liggen. Daar reed ik ver van weg. Aangezien het de eerste keer was dat ik met een scooter reed, kon je dat ‘wegrijden’ eerder omschrijven als ‘wegschokken’, maar dat hoort allemaal een beetje bij het avontuur. Don’t we all like ‘first things’?
Mijn verblijfplaats bevond zich dus helemaal aan de andere kant van het eiland, in the middle of nowhere, tussen Sant Miquel de Balansat en Sant Matieu d’Albarca. Ik moest de verharde asfaltweg verlaten, 3 dirtroads verder hobbelen op de scooter vooralleer ik gearriveerd was. Een heel toffe en primitieve plek. De enige geluiden die je daar hoorde waren pauwen, vogels en de bomen die ruisten. Ik kwam terecht op een gigantisch grondgebied van een Sarita die met haar 12-jarig zoontje in een soort garage van snelbouwsteen dicht op elkaar woonden. Op haar grondgebied had ze 3 grote tenten, een caravan, een zelfgebouwde hut, een camionette met matras en een bakstenen kamer te huur. De bakstenen kamer was voor mij. YES, een ventilator en een muggennet!

Hieronder een lijstje van enkele toffe eetzaaktjes met gezonde voeding. Glutenvrije en melkproductenvrije opties!

 1. WILD BEETS
  RAW – VEGAN – PLANT BASED
  Hier kom je voor de lekkere maaltijden en niet voor het uitzicht. Ik at hier mijn eerste ontbijt: gekiemde krokante boekweit met cashewyoghurt en vers fruit. Ze hebben ook een erg uitgebreid aanbod van versgeperste (koudgeperste) sapjes. Ik nam een sapje met rode biet, wortel, gember en appel mee voor op het strand. De locatie is niet zo fantastisch, midden in het eiland bij een druk rondpunt gelegen. Doordat het terras is afgesloten met planten, merk je daar niet zoveel van. Erg vriendelijke bediening. Ik denk dat het avondeten (of lunch) hier ook erg goed is, maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
  http://wildbeets.com/
 2. PASSION
  Passion is vooral een ontbijt- en lunchplek. Aangezien er al zes locaties zijn met een ‘Passion’-zaak, kunnen we van een keten spreken. Dit laat zich enkel voelen in de iets afstandelijkere bediening en het lelijke logo. Het eten is echt lekker. Ik at een linzensalade met makreel, ei en groene asperges en nam er een matchathee bij.
  WEBSITE-KLIKHIER

  0A13

 3. La Paloma
  Toen ik naar La Paloma ging, was het een snikhete dag. Ik ben daar een hele namiddag blijven zitten om mijn boek uit te lezen. La Paloma heeft een zalige binnentuin met leuke meubeltjes. Een heel toffe mediterraanse sfeer. Goede bediening en het aanbod van de kaart… Simpel, eenvoudig, maar lekker!

  Home6


  Nog enkele andere plekjes die me de moeite waard lijken, maar waar ik in mijn blitsbezoek niet geraakt ben:

 4. The Rabbit Hole 
  in San Rafael
  http://rabbitholeibiza.com/
 5. Happy Carrot
  in Santa Eulalia del Rio
  https://www.facebook.com/Happy-Carrot-Ibiza-1563080767263570/#
 6. Don’t Panic It’s Organic
  https://www.facebook.com/Dont-Panic-its-Organic-IBIZA-366272613545816/

Voor de rest heb ik vooral rondgereden op m’n scooter, gewandeld, geslapen op het strand, gemediteerd, gelezen, gezond en nog wat rondgereden op m’n scooter. HEERLIJK!!!
Pure me-time.

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.