Kantien Karolien — voedingscoach

De vagina-darm-connectie

ENKELE VRAGEN VOOR JOU:

  • Heb je last van steeds terugkomende of chronische vaginale infecties?
  • Verlang je erg vaak naar suiker? Zo erg dat je je niet meer kan concentreren op een film of televisie tot je iets zoets (koekjes, cake, gedroogd fruit, snoep…) bent gaan halen?
  • Ben je vaak vermoeid?
  • Is je sexdrive niet zoals je het graag zou willen?
  • Voel je je opgezwollen? Ben jij de soort persoon die gewoon veel scheetjes laat? Of euh, excuseer, vaak lucht laat ontsnappen?
  • Last van diarree of constipatie?
  • Heb je soms het gevoel dat je geheugen achteruit is gegaan of dat er zich een mistbank bevindt in je hoofd?
  • Problemen met je sinussen?

Als het antwoord op de eerste vraag een ja is en en op enkele andere vragen een ja is, wordt het misschien eens tijd om de puntjes met elkaar te verbinden. Hoogst waarschijnlijk heb je te maken met een Candida gist overgroei in je darmen. De wederkerende Candida gist infecties in je vagina kunnen niet getemd worden of zullen steeds terug de kop op steken als je de oorzaak niet aanpakt: je darmen.Het begint in de darmen en het eindigt in de darmen. Alle andere symptomen zijn resultaten van een disbalans in je darmen.

Candida is een opportunistische soort van gist. Ze komt alleen tevoorschijn of gaat zich massaal gaan voortplanten of ‘overgroeien’ als je immuunsysteem verzwakt is of als er zich niet genoeg goede bacteriën bevinden in je darmen om de gisten onder controle te houden.

HOE GERAAK JE VAN DIE GISTEN AF?

Als je terugkerende klachten hebt, is de enige manier om te genezen een Candida detox doen en de gisten te verhongeren en vermoorden. Oh ja een beetje gruwel kan geen kwaad. Het is een erg strikte protocol waar je alle suikers, gefermenteerde voeding, gluten, melkproducten alsook alcohol voor een paar weken uit je voeding verwijdert (Zonder valsspelen). Dit in combinatie met erg krachtige natuurlijke gist dodende kruiden en gist dodende probiotica. Het herstellen van de darmwand en de goede flora in je lichaam is een erg belangrijke stap in het proces. Alsook het heropbouwen of versterken van je immuunsysteem dat duidelijk de kelder ingedoken was.

Samen met het detoxen van je lichaam is het ook belangrijk dat je je geest de kans geeft om te detoxen. Vermijd stress en plan extra momenten in om te relaxeren. Voor sommige mensen helpt yoga of meditatie en voor anderen is het dan weer gaan fietsen of tuinieren die je dat zen-gevoel geeft.

Durf praten over je vagina. Nog vaak is het taboe of voelen vrouwen zich beschaamd of ongemakkelijk om te praten over hun vagina-problemen, maar je bent absoluut niet alleen. 5 keer per jaar Diflucan, Fluconazole of gyno-dactarin (schimmelwerende medicatie) nemen is niet normaal en zal je niet helpen. De medicatie bokst de Candida gisten goed in elkaar, waardoor ze eventjes knock out aan de kant liggen, tot ze weer sterker terug komen. Het is tijd om ze kapot te maken en jezelf de kans te geven om je weer fantastisch en vooral fit te voelen!

Na tien jaar sukkelen met klachten en veel medicatie te hebben genomen die nooit bleek te helpen, heb ik mezelf genezen met een Candida detox. Het is niet gemakkelijk, maar het doorzettingsvermogen is het absoluut waard. Wat is drie maand in een heel mensenleven? Nu coach ik andere mensen om deze gisten te verslaan en de detox te doen slagen.  Leer gezond koken en voor jezelf zorgen. Als je denkt dat je mijn hulp kan gebruiken, stuur me een email ( [email protected] ) ! We kunnen samen werken om je gezondheid en je sexdrive terug te vinden!

Happy vagina makes a happy girl!

Karolien Hermans Kantien Karolien voedingscoach voedingsadvies
Samen lukt het beter!

Meer tips & tricks van Karolien ontvangen?

Karolien stuurt 2-wekelijks een email uit. Ze geeft extra informatie, updates en tips & tricks over hoe je een gezonde levensstijl kan aanhouden en inpassen in je drukke leven.
De extra motivatie die je helpt om vol te houden!

illustratie

Post A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.