Wie of wat is Kantien Karolien?

Van harte welkom op de website

Als voedingscoach werk ik één op één met klanten. Via skype, zonder dat u zich hoeft te verplaatsen of face to face in Merelbeke Flora. Op de welkom pagina vind u meer informatie over wie ik specifiek kan helpen en hoe u me kan contacteren. Kantien Karolien is de site waar ik mijn keukenexperimenten met u deel. Gezonde, lekkere recepten en tips voor mensen met intoleranties die hun darmflora willen herstellen om zich elke dag fit, fris en energiek te voelen!
Koken is nu eenmaal waar ik gelukkig van word en mijn gebied van expertise bevindt zich in de gezonde keuken. Ik hou niet van sla. Het prikt niet makkelijk op mijn vork en het voelt niet aangenaam in mijn mond. Laten we één ding duidelijk stellen: Gezond eten is veel meer dan sla en tomaat. Eten is te leuk, te lekker en te belangrijk om saai of onaangenaam te maken.

Karolien Hermans Kantien Karolien voedingscoach voedingsadvies

Geef je lichaam wat het nodig heeft!

Voedsel als medicijn

Wie mij al langer kent, weet dat ik geen geboren keukenprinses ben. Toen ik als 18-jarige studente op kot ging in Gent, maakte ik de eerste maanden vlokkenpuree klaar. De melk voor de puree liet ik overkoken en at dat samen op met een boterham en ketchup. Een geboren voedingscoach was ik dus blijkbaar ook niet. Mijn kotgenote Laure heeft me ertoe geïnspireerd om te leren koken. Samen probeerden we gerechten uit haar nieuwe kookboek van Jamie Oliver. Ik raakte geboeid door de mogelijkheden van smaakcombinaties en de rijkdom aan ingrediënten die ik nog nooit gezien, laat staan geproefd had.

Een nieuwe wereld ging voor me open. Althans op culinair vlak. De interesse voor voedingswaarden en het effect van voeding op ons lichaam is er gekomen door scha en schande. Jaren heb ik gesukkeld met dagelijkse misselijkheid en met maandenlange darmproblemen heb ik ook te kampen gehad. Vele specialisten, gastroscopie-onderzoeken en foute diagnoses later, zou ik nu een resem van medicatie moeten nemen. Als jonge, enthousiaste persoon, vond ik dit niet aanneembaar en ben ik me gaan verdiepen in het spijsverteringsstelsel, de gezondheid, de stoelgang, de hormonale werking en het voedsel dat we dagelijks zonder nadenken naar binnen spelen. De Culinary Nutritionist Academy in Toronto was de perfecte school om mijn kennis te vervolmaken. Ik ben genezen van ‘mijn prikkelbare darm syndroom’ (Een aandoening die ik eerder zie als een overkoepelende naam voor een verscheidenheid aan mogelijke problemen in de darmen. Een aandoening die zeker niet op te lossen valt met elke dag Spasmomen te slikken) door de jarenlange overgroei van Candida in mijn lichaam aan te pakken. Ik ben genezen van mijn dagelijkse misselijkheid door mijn allergie voor koemelk, alsook mijn intolerantie voor tarwe, suiker, varkensvlees en banaan te erkennen. Plotseling gingen de appelflauwtes weg, het mistig gevoel in mijn hoofd verdween en de kwaliteit van mijn nachtrust verbeterde. Als logisch gevolg ben ik nu terug de levendige  en gelukkige spring-in-het-veld die ik hoor te zijn en hoop te zijn tot mijn 90ste. Ik dank iedereen die me gesteund heeft in mijn zoektocht en de niet altijd voor de hand liggende keuzes die ik maakte om dit te kunnen bereiken.

Wil je je energieke zelf terugvinden? Contacteer me!

Neem contact op om een afspraak te boeken of extra informatie aan te vragen!